Επίθεση Κακλαμάνη σε Καμίνη

Επίθεση Κακλαμάνη σε Καμίνη

Για τα γεγονότα στη Νομική

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τα γεγονότα στην Νομική Αθηνών και την επίσημη θέση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιώργος Καμίνης, αν δεν το γνωρίζει είναι πλέον δήμαρχος Αθηναίων. Επειδή, πριν από μερικούς μήνες έδινε μαθήματα «μεταναστευτικής πολιτικής» ως υποψήφιος αλλά και ως Συνήγορος του Πολίτη, πρέπει να του υπενθυμίσουμε τι έλεγε τότε και τι κάνει σήμερα, που έρχεται στην επιφάνεια το μείζον θέμα της κατάληψης της Νομικής Αθηνών από 300 μετανάστες.

Θα ήταν πολύ πιο ειλικρινής, αν θυμόταν τις θέσεις του, πριν από τις δημοτικές εκλογές. Τότε, που ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να προτρέπει όσους σήμερα μετατρέπουν ιστορικά κτίρια της πρωτεύουσας, σε «ξενοδοχεία» της ντροπής.

Παράλληλα, ως υποψήφιος δήμαρχος της πόλης κατέκρινε τη πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επειδή δήθεν δεν έδινε οριστικές λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα, έστω κι’ αν είχε αντιμετωπίσει πολλές παρόμοιες καταστάσεις, προσφέροντας τουλάχιστον τα στοιχειώδη (φάρμακα, σίτιση).

Σήμερα, που η «καυτή πατάτα» βρίσκεται πλέον στα χέρια του, μεταθέτει τις ευθύνες στις πρυτανικές αρχές και ξεκαθαρίζει, ότι δεν πρόκειται ο Δήμος Αθηναίων να επωμισθεί ευθύνες, που δεν του ανήκουν.

Θα πρέπει, να τονιστεί για δεύτερη φορά, μετά από το σοβαρό ζήτημα των συμβασιούχων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δεν καταθέτει λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάποτε θα πρέπει, να το κάνει…

Τέλος επισημαίνω ως γιατρός ότι πέρα και πάνω από το όποιο ανθρωπιστικό πρόβλημα, θα υπάρξει, αν δεν υπάρχει ήδη πρόβλημα δημόσιας υγείας, τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες, όσο και γενικότερα.

Επαινετές οι προσπάθειες των εθελοντών γιατρών αλλά ο υπουργός Υγείας οφείλει να ξεχάσει για λίγο τους φαρμακοποιούς και να δώσει εντολή να παρέμβει άμεσα το ΚΕ. ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) εξετάζοντας και εργαστηριακά όλους αυτούς τους ανθρώπους, σε μία εποχή που υπάρχει εκτός των άλλων υπάρχει και έξαρση της γρίπης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα των αρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Ραγκούση και Χρήστου Παπουτσή είναι μεγάλες». 

πηγή: otanews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια