Τρίτος διορισμός δικηγόρων για τους «Πυρήνες»


Σε νέο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων προχώρησε η έδρα του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου δικάζονται οι εννέα νεαροί που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην κίνηση αυτή προχώρησε το δικαστήριο μετά την άρνηση σήμερα και της δεύτερης παρτίδας των αυτεπαγγέλτως διορισμένων δικηγόρων να εκπροσωπήσουν τους κατηγορούμενους χωρίς και οι ίδιοι να το επιθυμούν.

Από πλευράς κατηγορουμένων, στο δικαστήριο παρέστησαν μόνο οι Εμμανουήλ Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης (που είναι ελεύθεροι) οι οποίοι επανέλαβαν την απόφασή τους να μην δεχτούν να δικαστούν με διορισμένους δικηγόρους και ξαναζήτησαν από το δικαστήριο να εξετάσει ξανά τα αιτήματά τους γιατί, όπως υποστηρίζουν, είναι δίκαια.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν και έπαυσαν και τους δικηγόρους τους μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους που είναι η μαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης και η μη παρακράτηση ταυτοτήτων του ακροατηρίου.

Από τους 6 κατηγορούμενους που είναι κρατούμενοι, οι 5 με έγγραφό τους προς το δικαστήριο ανανέωσαν τη δήλωσή τους ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστούν, ενώ η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη ζήτησε να της δοθεί ένα χρονικό περιθώριο ώστε να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους της.

Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια