Ακροβατούν σε γέφυρα 30ετίας

Ακροβατούν σε γέφυρα 30ετίας

Χαοτική κατάσταση στα Τρίκαλα μετά την πτώση γέφυρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Μεταφορών και Περιβάλλοντος σχετικά με τη μελέτη και επισκευή της γέφυρας στο Γκολφάρι των Τρικάλων, που κατέρρευσε πριν λίγο καιρό.

Η γέφυρα  ένωνε το χωριό Μυρόφυλλο με την εθνική οδό Τρικάλων-Άρτας, ουσιαστικά, όμως, ένωνε την Ήπειρο με τη Θεσσαλία. Εκτός του Μυρόφυλλου, εξυπηρετούσε και όλα τα γύρω χωριά, από και προς Άρτα και Τρίκαλα. 

Ένωνε επίσης το Μυρόφυλλο με το χωριό Βουλγαρέλι, όπου φοιτούν τα παιδιά του χωριού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βουλγαρελίου και ήταν απαραίτητη για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, ενώ ήταν και πέρασμα των ασθενών που έμεναν στο Μυρόφυλλο και ήθελαν να πάνε στο κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου. 

Η γέφυρα κατασκευάστηκε πριν 15 χρόνια από τη ΔΕΗ ως αντισταθμιστικό έργο, λόγω κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση Γλύστρα μέσα στο χώρο της κοινότητας Μυρόφυλλου.

Το έργο από την αρχή ήταν προβληματικό γι αυτό άλλωστε, η ΔΕΗ κατά καιρούς έκανε επεμβάσεις στις κολόνες με τσιμέντο στις βάσεις τους. Για τον κίνδυνο να καταρρεύσει η γέφυρα ο πρόεδρος της Μυρόφυλλου είχε ενημερώσει επανειλημμένα τη ΔΕΗ, αλλά και τη Νομαρχία.

Έτσι η γέφυρα κατέρρευσε δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής.

Τώρα για να φτάσουν τα παιδιά στο σχολείο, όπως και όλοι οι κάτοικοι, χρησιμοποιούν έναν πολύ κακό χωματόδρομο 15 χιλιομέτρων με κίνδυνο της ζωής τους. 

Για τις μεταξύ τους μετακινήσεις στα γειτονικά χωριά, οι κάτοικοι αναγκάζονται να ακροβατούν, χρησιμοποιώντας την προ 30ετίας παλιά συρμάτινη χειροποίητη γέφυρα, που είχαν οι ίδιοι κατασκευάσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια