«Επιχείρησαν ασκόπως να εκβιάσουν τη Δικαιοσύνη»

«Επιχείρησαν ασκόπως να εκβιάσουν τη Δικαιοσύνη»

Καταδίκη με αιχμές από τη Νέα Δημοκρατία

Στην απερίφραστη καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προχωρά η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως ο πολιτικός κόσμος θα πρέπει να καταστήσει σαφές σε όλη την κοινωνία ότι τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα και τραυματίζει τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Σε δήλωσή του, ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επίθεση στρέφεται ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά και εναντίον της Δικαιοσύνης, «επιχειρώντας ασκόπως να την τρομοκρατήσει και να την εκβιάσει». 

Αφήνει, ωστόσο σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. «Το κόμμα μας, με αίσθημα ευθύνης, δεν θα μιμηθεί τις κραυγές σημερινών κυβερνητικών στελεχών που μιλούσαν για “Καμπούλ”, σε συγκριτικά μικρότερης σημασίας περιστατικά, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά είναι επιτέλους καιρός, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σοβαρευθούν και σε αυτόν τον τομέα. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δόθηκαν στις διωκτικές αρχές, τους… πανηγυρισμούς και τις “θριαμβολογίες”, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει υπαρκτό, αλλά επιδεινώνεται. Ας αξιοποιήσουν, επιτέλους, την στήριξη που τους παρέχει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας. Στήριξη που ως κυβέρνηση η ίδια, ουδέποτε είχε στο βαθμό που θα έπρεπε. Και ας ενεργοποιήσουν όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε το 2009, και το οποίο οι ιδεοληψίες και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, από την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, ακυρώνουν στην πράξη. Το μέγιστο αγαθό της Δημόσιας Ασφάλειας, μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με μια νέα νοοτροπία και με μια σύγχρονη αντίληψη, την οποία η κυβέρνηση προφανώς στερείται», αναφέρει ο κ. Δένδιας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια