Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Ξάνθη

Προβλήματα από τη χιονόπτωση στην Ξάνθη

ΔΕΙΤΕ: Την κάτασπρη πόλη

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε στην Ξάνθη η χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και σταμάτησε το βράδυ της Πέμπτης, τουλάχιστον μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Τα σχολεία ήταν κλειστά σε όλο το Νόμο ενώ η απόφαση για την Παρασκευή θα ληφθεί νωρίς το πρωί και θα ανακοινωθεί. 

Η νομαρχία διέθεσε τα οχήματά της για να κρατηθούν ανοιχτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ειδικότερα στην ορεινή περιοχή και η αλατιέρα διέθεσε αλάτι σε περιοχές όλου του νομού.

Ο δήμος Ξάνθης με τα δικά του μέσα επιχειρεί να διατηρήσει ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ οι υπόλοιποι δήμοι και ιδιαίτερα οι ορεινοί δήμοι με τα μηχανήματα που διαθέτουν προσπαθούν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση με τους επιμέρους οικισμούς, όσο το δυνατόν περισσότερους. Αποκλεισμένα παρέμειναν τα 3 απομακρυσμένα χωριά της ορεινής ζώνης μετά τις Θέρμες, δηλαδή: Μέδουσα, Κίδαρη, Κοτάνη, όπου το χιόνι σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ναζήρ Χασάν έφτασε το μισό μέτρο.

Επικίνδυνοι οι δρόμοι


Επικίνδυνη παραμένει η κίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο της Ξάνθης ακόμη και μέσα στην πόλη. Το χιόνι έχει σταματήσει αλλά η χαμηλή θερμοκρασία, που δεν ξεπερνά το μηδέν και ο παγετός έχουν δημιουργήσει ολισθηρότητα του οδοστρώματος. Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, ακόμη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Για οποιαδήποτε μετακίνηση στο ορεινό δίκτυο απαιτούνται υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως ο παγετός δεν θα λείψει, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους ενώ η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αισθητά καλύτερη και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας με τη χιονόπτωση να περιορίζεται στις ορεινές περιοχές.

πηγή: xanthipress

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια