Η πολυδιαφημιζόμενη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, εξαντλείται σε επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα...

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, για τα δυσμενή αποτελέσματα της υπέρμετρης Φορολογίας των Πολιτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα στοιχεία τρομάζουν, αλλά στην κυβέρνηση μυαλό δεν βάζουν.
Επανειλημμένες φορές...
έχουμε τονίσει ότι η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας θα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα στην Εθνική μας οικονομία. Σήμερα, όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το αληθές αυτών που λέγαμε.
Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ολόκληρες μονάδες (δεν ξεχνάμε την αναστάτωση που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ, όταν η ΝΔ είχε προχωρήσει σε αύξηση 1 μονάδας) έχει οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ μόνο κατά 5% το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους. Πολύ χαμηλότερα από ό,τι είχε προϋπολογιστεί (περίπου 14%).
Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τα έσοδα από τα ποτά, τα τσιγάρα και τα καύσιμα, παρά τις τρεις αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης γι΄ αυτά τα προϊόντα μέσα στο 2010. Μάλιστα, η Ελλάδα έχει καταστεί πλέον η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στα καύσιμα.
Το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό 4,6% στο γ΄ τρίμηνο του 2010, ενώ τα έσοδα του προϋπολογισμού αυξάνουν περίπου κατά 5% το πρώτο 11μηνο του έτους, μαζί με την περαίωση.
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι στο -12,2%, ενώ επενδυτικός νόμος δεν υπάρχει για όλο το 2010.
Κανένα αναπτυξιακό μέτρο δεν υλοποιείται από μια κυβέρνηση που προκάλεσε εκλογές και ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση μιας αναπτυξιακής πορείας.
Αντιθέτως, μάλιστα!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, προκάλεσε μια τρομερή ύφεση στην αγορά (σε 45.000 εκτιμώνται τα λουκέτα σε καταστήματα), ανασφάλεια στους πολίτες, αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας.
Οι πολίτες έχοντας μειωμένα εισοδήματα είναι επιφυλακτικοί στις αγορές τους και η ψυχολογία τους ως καταναλωτές είναι στο ναδίρ, ενώ η ανασφάλεια στην κοινωνική ζωή της χώρας έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό προηγούμενο.
Επόμενα βήματα της κυβέρνησης, μέσα στο 2011, είναι η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης προϊόντων από το 11% στο 13%, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που θα νεκρώσει εντελώς την αγορά ακινήτων, το ΕΤΑΚ (που το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε), η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις (που ήδη ασφυκτιούν), ΦΜΑΠ στα ακίνητα, νέα αύξηση στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά.
Στο μεταξύ, ακριβότερη γίνεται για το 2011 η αυτοπεραίωση για τους Έλληνες επαγγελματίες, οι οποίοι στην περίπτωση που θα επιλέξουν τη ρύθμιση αυτή, θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο. Αυτό οδηγεί σε υπέρμετρη φορολόγηση τις ειλικρινείς επιχειρήσεις, που θα προχωρούν σε αυτοπεραίωση.
Η πολυδιαφημιζόμενη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, εξαντλείται σε επικοινωνιακού τύπου τεχνάσματα, χωρίς -μέχρι σήμερα- να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ο στόχος της είσπραξης 1,2 δισ. ευρώ εξακολουθεί να παραμένει ένα όνειρο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση δεσμεύθηκε, με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, να παρουσιάσει το Μάρτιο εξειδικευμένα μέτρα περίπου 13 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2014.
Όλα δείχνουν ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αλλά δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει την επιβολή νέων μέτρων αύξησης των φόρων και μείωσης των εισοδημάτων που θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα οδηγήσουν στη γιγάντωση της πρωτοφανούς κρίσης, που πλήττει την Ελληνική κοινωνία.
Η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, καταθέσει ένα σοβαρό, τεκμηριωμένο, υπεύθυνο, ρεαλιστικό πρόγραμμα εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, που όσο πιο γρήγορα εφαρμοστεί, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.
Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να αντιληφθεί, το γρηγορότερο, την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της. Πριν είναι πολύ αργά για την κοινωνία και την εθνική μας οικονομία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια