Στη Βουλή τα προβλήματα του ΜΕΤΡΟ στο Χολαργό

Στη Βουλή τα προβλήματα του ΜΕΤΡΟ στο Χολαργό

Εντοπισμός κατασκευαστικών προβλημάτων

Ο σταθμός του Μετρό στο Χολαργό, υπογείως της Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος της συμβολής της με την οδό Φανερωμένης, εγκαινιάστηκε με σημαντική καθυστέρηση τον Ιούλιο του 2010. Σε καθημερινή βάση εξυπηρετεί, σύμφωνα με τη διοίκηση της «Αττικό Μετρό», περισσότερους από 20.000 επιβάτες των Δήμων Χολαργού, Νέου Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Μετά από μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας, στον εν λόγω, νεότερο σε ηλικία, σταθμό έχουν εμφανιστεί σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα που εγείρουν ερωτηματικά για το κατά πόσο ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η είσοδος του σταθμού του σταθμού έχει υποστεί καθίζηση, εξαιτίας της υποχώρησης του πεζοδρομίου και της δημιουργίας μια μεγάλης λακκούβας, η οποία «έσπασε» τα τοιχία που οριοθετούν το χώρο. Επιπλέον, σε μεγάλα τμήματα των εσωτερικών τοίχων είναι εμφανή τα σημάδια της υγρασίας που έχει διαπεράσει το μπετόν, ενώ σε ορισμένα σημεία έχουν αρχίσει να αποκολλούνται οι σοβάδες. Σε περίπτωση νεροποντής, τα νερά φτάνουν μέχρι τις αποβάθρες, 22 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, με συνέπεια την ολισθηρότητα του δαπέδου και εύλογους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των επιβατών.
πηγή: otanews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια