ΓΣΕΕ - ΣΕΒ: Τα βρήκαν στα... κρυφά

ΓΣΕΕ - ΣΕΒ: Τα βρήκαν στα... κρυφά

(Α ρε Ελληνα πόσο χοντρό δούλεμα σου ρίχνουν όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες οι ανίκανοι και ψεύτες) Ελληνάρας


Στο υπουργείο Εργασίας αρχικά οι αποφάσεις που αφορούν προβληματικές επιχειρήσεις

Τελικά κατάφεραν να τα βρουν τουλάχιστον σε τέσσερα σημεία. Ο λόγος για ΣΕΒ και ΓΣΕΕ οι οποίοι ως προς το φλέγον θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων εκτός δημοσιότητας κατέληξαν σε λύση. 

Ειδικότερα οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν οι επιχειρησιακές συμβάσεις με χαμηλότερες αμοιβές από τις κλαδικές να διαρκούν 1+1 έτος, στη διάρκεια του οποίου δε θα γίνονται απολύσεις. Επίσης η περικοπή των μισθών δεν θα είναι μεγαλύτερη του 12% των αμοιβών που ορίζει η κλαδική σύμβαση. 

ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησαν ακόμη στο θέμα της επέκτασης. Να διατηρήσει δηλαδή η υπουργός Εργασίας το δικαίωμα να ορίζει ποιες είναι οι προβληματικές επιχειρήσεις που μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς και αν το μέτρο αυτό χρειάζεται να επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις η υπουργός να επεκτείνει την εφαρμογή της σύμβασης (σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου ακόμα και αν δεν εκπροσωπήθηκαν στις διαπραγματεύσεις ή δεν ήταν μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων). 

Τι λέει η Τρόικα
Από τη μεριά της η Τρόικα εμμένει στην κατάργηση. Επιτάσσει τη γενικευμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών χωρίς προϋποθέσεις, διαφωνώντας κάθετα στα όσα εργοδότες και συνδικάτα είπαν. 
Έτσι, ακόμα και αν η κ. Κατσέλη έχει εξασφαλίσει σ΄ένα βαθμό τη σύγκλιση των κοινωνικών εταίρων, δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει και την έγκριση του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει από την Τρόικα... 

Διόρθωση από ΓΣΕΕ;
Πάντως ως προς τις διαρροές της μυστικής συνάντησης ΣΕΒ - ΓΣΕΕ πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται διάψευση από τη μεριά Παναγόπουλου, ενώ περισσότερο προκρίνεται το σενάριο της γεωγραφικής κατανομής στον εργασιακό χάρτρη.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.