ΡΑΝΤΕΒΟΥ -ΚΑΙ ΠΑΛΙ- ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ!

Με έκπληξη και θαυμασμό θα πραγματοποιήσεις την πρώτη σου βόλτα στο «νέο» αναπλασμένο και ανακαινισμένο Πεδίον του Άρεως. Θα περπατήσεις το κεντρικό πεζοδρόμο για να θαυμάσεις τα δύο υπερσύγχρονα σιντριβάνια, θα ακολουθήσεις την υδάτινη διαδρομή με τα πλατάνια,
θα διασκεδάσεις στον αναμορφωμένο χώρο αναψυχής και τέλος θα ξεκουραστείς στην μικρή και ήσυχη πλατεία, όπου βρίσκεται το Μνημείο του Ιερού Λόχου. 

Δέντρα, θάμνοι, μονοπάτια από χλοοτάπητα ή μαρμαροκυβόλιθους, ποταμάκια και ελαιώνες συνθέτουν μια «όαση» στην καρδιά της Αθήνας. Η εικόνα ενός επικίνδυνου και εγκαταλελειμμένου μέρους  έχει πλέον ξεθωριάσει και στη θέση της έχει αναδυθεί ένα πάρκο γεμάτο χρώματα και φως, αντάξιο των μεγαλύτερων πάρκων του εξωτερικού. 

Το ιστορικό πάρκο παραδόθηκε, επιτέλους, εξ ολοκλήρου στη διάθεση των Αθηναίων. 230 στρέμματα καλύπτουν το δημόσιο άλσος και η πυκνή δενδροφύτευση αποτελεί ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη. Το πάρκο είναι πλήρως φωταγωγημένο, φυλασσόμενο και ασφαλές. Είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες, ενώ υπάρχει εταιρεία φύλαξης και καθαρισμού που εξασφαλίζει την ασφάλεια. 

Η ανάπλαση έγινε με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι στα μνημεία και στην ιστορία που κουβαλάει το άλσος. Το μεγάλο έργο αφορούσε κυρίως έργα υποδομής σχετικά με την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση του πάρκου, ενώ ενισχύθηκαν με υπερσύγχρονα όργανα οι δυο παιδικές χαρές του πάρκου και δημιουργήθηκε ειδικός χώρος με νέα σύγχρονα όργανα εκγύμνασης για την άθληση ενηλίκων. 

Κάποτε το Πεδίον του Άρεως ήταν τόπος συνάντησης για τα ερωτευμένα ζευγάρια, αργότερα, όμως η αδιαφορία και η κακομεταχείριση το μετέτρεψαν σε έναν επικίνδυνο χώρο με σημάδια εγκατάλειψης. Πλέον, το Πεδίον του Άρεως είναι ανοιχτό σε οικογένειες, παρέες, ζευγάρια προσφέροντας ένα χώρο υψηλής ποιότητας  σε όλους τους Αθηναίους. 
elzoni.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια