Τι χρειαζόμαστε για να μη γίνουμε Νάπολη;


Βολές Μητσοτάκη για τα σκουπίδια

Τι χρειαζόμαστε για να μη γίνουμε Νάπολη;
Επί δεκαπέντε μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έπρεπε να φτάσει ο κόμπος... στο χτένι και η Αθήνα να γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με φόντο τόνους σκουπιδιών για να «ανακαλύψουν» -επιτέλους- τα συναρμόδια υπουργεία ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως στην οικονομία, έτσι και στο εκρηκτικό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κανένας από την κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δήθεν δεν γνώριζε την πραγματικότητα και την έκταση του προβλήματος. Η Νέα Δημοκρατία έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου με τουλάχιστον πέντε ανακοινώσεις του Τομέα Περιβάλλοντος, δεκάδες δηλώσεις και παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο, χωρίς όμως ανταπόκριση. Σήμερα, εξαιτίας της αδιαφορίας και της ανικανότητάς της, η κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει και σπεύδει με αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού και διαδικασίες εξπρές να καλύψει τις ευθύνες και τις αδυναμίες της», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση, αν θέλει να είναι σοβαρή, πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Γιατί επέλεξε όλο αυτό το διάστημα να αφήσει την κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο και τώρα τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τα γεγονότα;

2. Ποια συγκεκριμένα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων του ΠΕΣΔΑ της Αττικής βρίσκονται σήμερα υπό κατασκευή ή δρομολογούνται άμεσα;

3. Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ποιο είναι το ακριβές ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ιδιωτών επενδυτών;

4. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης του συνόλου των έργων του ΠΕΣΔΑ στην Αττική;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από το δάκτυλό της. Ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος τις αόριστες ανακοινώσεις και τις διακηρύξεις προθέσεων και ας μας απαντήσει με σαφήνεια σε αυτά τα ερωτήματα, προχωρώντας παράλληλα σε πρωτοβουλίες με πρακτικό περιεχόμενο. Αυτό χρειάζεται σήμερα η Αττική και ολόκληρη η χώρα αν δεν θέλουμε να ζήσουμε καταστάσεις τύπου Νάπολης.

Η Νέα Δημοκρατία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καταθέτει τις προτάσεις της και προσπαθεί να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση και είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της για μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση», κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια