Ισόβια για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου

Ισόβια για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου

Ήθελαν να καλύψουν «τρύπα» 700.000 ευρώ στο ταμείο του δήμου

Την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων για τη στυγερή δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, τον Νοέμβριο του 2009, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κομοτηνής.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον ταμία του δήμου Σάββα Σαλτουρίδη και 17 έτη κάθειρξης στους άλλους δύο κατηγορούμενους, για άμεση και απλή συνέργεια αντίστοιχα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ασκήσουν έφεση. 

Ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης βρέθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε απομακρυσμένη παραλιακή τοποθεσία του Δήμου Ελευθερών, δυτικά της Καβάλας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κίνητρο της δολοφονίας ήταν η προσπάθεια κάλυψης του ελλείμματος ύψους 700.000 ευρώ που διαπιστώθηκε στα ταμεία του δήμου. Οι δύο ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα στο δήμαρχο σε ερημική περιοχή του Δήμου Ελευθερών προκειμένου να του δώσουν τίτλους ιδιοκτησίας και συμβόλαια ακινήτων τους ώστε ο δήμαρχος να τα βάλει ως εγγύηση και να βγάλει δάνειο στο όνομα τους για να καλυφθεί έτσι το χρέος τους. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν με αγριότητα, τον πυροβόλησαν οκτώ φορές με ούζι στο θώρακα και το κεφάλι και τον τοποθέτησαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Το πυροβόλο όπλο οι δυο δράστες το προμηθεύτηκαν από κάτοικο της περιοχής, τον τρίτο κατηγορούμενο που καταδικάστηκε για απλή συνέργεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια