Κατέθεσε ο Μιχαλολιάκος για την έκρηξη στο σπίτι του

Κατέθεσε ο Μιχαλολιάκος για την έκρηξη στο σπίτι του

Στον ανακριτή για 3 ώρες παρέμεινε ο δήμαρχος Πειραιά

Κατάθεση για την υπόθεση της έκρηξης έξω από το σπίτι του, τον Ιανουάριο του 2001, έδωσε στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Δημ. Μόκκα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Η υπόθεση ανασύρθηκε τον περασμένο Μάιο από το αρχείο, όπου είχε τεθεί ως αγνώστων δραστών, μετά τις καταγγελίες του καταζητούμενου, φυγόποινου, επιχειρηματία Σωτήρη Μπολέτση που συνέδεαν την έκρηξη στο σπίτι του πρώην βουλευτή της ΝΔ με γνωστό πειραιώτη δικηγόρο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, που σκοπεύει τις επόμενες ημέρες δια του συνηγόρου του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στους εφέτες ανακριτές, παρέμεινε στο γραφείο του κ. Μόκκα επί ένα 3ωρο και φαίνεται να έδωσε στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την μέχρι στιγμής «ορφανή» βομβιστική επίθεση σε βάρος του.

Αρχικά η βόμβα σε βάρος του κ.Μιχαλολιάκου - που προκάλεσε τον θάνατο λόγω καρδιακής προσβολής ηλικιωμένης περίοικου - είχε χρεωθεί στην οργάνωση 17Ν η οποία ωστόσο ουδέποτε ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την ενέργεια. Οι κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης τελικώς απαλλάχθηκαν για την υπόθεση αυτή και έτσι η σχετική δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο.

Η ανάσυρση του φακέλου έγινε μετά από καταγγελίες και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο του επιχειρηματία Σωτήρη Μπολέτση που καταδικάστηκε σε πρόσκαιρη κάθειρξη για σκέλος της υπόθεσης του «παραδικαστικού κυκλώματος». Ο Μπολέτσης, που καταζητείται, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο συγκατηγορούμενος του δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Πέτρος Μαντούβαλος, που έχει αθωωθεί, τον απειλούσε για να μην καταγγείλει χρηματισμό δικαστικού λειτουργού με στόχο ευνοϊκή απόφαση. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία ο κ. Μαντούβαλος του είχε πει σε συνάντηση που είχαν ενόψει της απόφασης για την υπόθεση που ήταν συγκατηγορούμενοι να μην μιλήσει γιατί «ο Μιχαλολιάκος την γλύτωσε, εσένα θα σε στείλουμε».

Μετά από τις καταγγελίες Μπολέτση -στην διεύθυνση του οποίου ο κ.Μόκκας απέστειλε κλήση σε κατάθεση- ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά αγνώστων δραστών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών και η διερεύνηση ανατέθηκε στους εφέτες ειδικούς ανακριτές που χειρίζονται και τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Τις επόμενες ημέρες ενώπιον του κ.Μόκκα θα κληθούν να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες για την βομβιστική επίθεση σε βάρος του κ.Μιχαλολιάκου
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια