Προβλήματα στις ιδιωτικές κλινικές

Προβλήματα στις ιδιωτικές κλινικές

Οι καθυστερήσεις πληρωμών έχουν στερέψει τις αντοχές

Πολλά τα προβλήματα και στο χώρο των ιδιωτικών κλινικών από τις καθυστερήσεις πληρωμής των ασφαλιστικών ταμείων. Ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν εκκαθαρίσεις λογαριασμών από το 2007… Ακολουθεί η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών προς όλους τους αρμόδιους φορείς: «Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία, προβληματισμό και αγωνία των μελών μας για την υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών κάποιων ταμείων αλλά και για την παύση πληρωμών κάποιων άλλων.
Γνωρίζουμε και κατανοούμε όλοι μας την οικονομικά δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας. Όμως τα λειτουργικά έξοδα των κλινικών μας, οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές μας και προς τις τράπεζες, η κάλυψη των επιταγών μας τρέχουν καθημερινά και τις καλύπτουμε εξαντλώντας τις δυνατότητες δανεισμού μας από το τραπεζικό σύστημα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μας οφείλονται νοσήλια για νοσηλεία ασφαλισμένων σας από: 
1. ΙΚΑ εκκαθαρίσεις λογαριασμών από Φεβρουάριο του 2008 στην Αθήνα και Θες/νικη και 
Πληρωμές Διαγνωστικών Εξετάσεων από Ιανουάριο του 2010
2. ΟΓΑ προκαταβολές από Απρίλιο 2010 και εκκαθαρίσεις λογαριασμών από Ιούλιο 2007!!! στην Αθήνα και Θες/νικη
3. ΟΠΑΔ εξοφλήσεις λογαριασμών από Οκτώβριο 2009
4. ΟΑΕΕ νοσηλείες από Μάρτιο 2009
5. ΤΑΥΤΕΚΩ α. ΔΕΗ από Ιούλιο 2009, β. ΟΤΕ από Ιανουάριο 2008 !!! , γ.Τράπεζες Πίστεως από Μάρτιο 2009, δ. Εμπορική Τράπεζα από Σεπτέμβριο 2009
6. ΕΤΑΑ α. ΤΣΜΕΔΕ από Μάρτιο 2009, β. ΤΣΑΥ από Φεβρουάριο 2009, γ. ΤΥΔΕ από Μάρτιο 2009 

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί, Διοικητές & Πρόεδροι των Ασφ. Ταμείων

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια υπομονής & οικονομικής αντοχής. 
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. 
Και ακόμη χειρότερα, δεν βλέπουμε καμία προοπτική.
Συζητούμε από το καλοκαίρι του 2010 μαζί σας και λαμβάνουμε μόνο υποσχέσεις για πληρωμές, χωρίς να τις υλοποιείτε, επικαλούμενοι είτε ελλείψεις προσωπικού ( ΙΚΑ εκκαθαρίσεις και Διαγνωστικές εξετάσεις, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ) είτε έλλειψη πιστώσεων (ΟΠΑΔ) είτε πλήρη διάλυση και στοιβαγμένα τσουβάλια με ανέλεγκτους λογαριασμούς από τις αρχές του 2008 καθώς και άρνηση για συνάντηση από το ΤΕΑΥΤΕΚΩ.

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,Διοικητές & Πρόεδροι των Ασφ. Ταμείων

Ζητάμε την άμεση πληρωμή των οφειλομένων νοσηλίων ΣΗΜΕΡΑ, διότι αύριο θα είναι αργά για την επιβίωση των περισσότερων κλινικών και την διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, όσα προγράμματα στήριξης και αν εξαγγείλετε.

Αντιμετωπίζουμε ΟΛΟΙ μας άμεσο οικονομικό πρόβλημα που οφείλεται στην μη πληρωμή των υποχρεώσεων σας ενώ εμείς είμαστε συνεπείς μέχρι σήμερα.

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί, Διοικητές & Πρόεδροι των Ασφ. Ταμείων

Σαν ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΝΩΣΗ εκπροσωπούμε όλες τις κλινικές, γενικές – ειδικές- μαιευτικές- Νευροψυχιατρικές της Ελλάδας.

Η ικανοποίηση των οικονομικών σας υποχρεώσεων προς τις Κλινικές είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους των Ταμείων.

Καθημερινά δεχόμαστε από όλους τους συναδέλφους πιέσεις για πιο δυναμικές ενέργειες.

Πιστεύουμε όμως ότι κατανοείτε το πρόβλημα μας και θα ικανοποιείστε άμεσα το δίκαιο αίτημα προχωρώντας ΑΜΕΣΑ σε εξοφλήσεις όλων των εκκρεμών ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ λογαριασμών, ώστε από την νέα χρονιά η εξόφληση μας να πραγματοποιείται σε λογικό χρονικό διάστημα και όχι πέραν των 60 ημερών που η νομοθεσία ορίζει.»
Πηγή: www.medvoi365.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια