Το Χιονοδρομικό περιμένει …χιόνι

Το Χιονοδρομικό περιμένει …χιόνι

Δεν επαρκεί για τη λειτουργία του

Το λευκό «χρυσό» περιμένουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου για να ξεκινήσει την λειτουργία του. Το χιόνι που έπεσε μέσα στο σαββατοκύριακο, αλλά και χθες μέχρι και το μεσημέρι στα Χάνια, δεν επαρκεί, ενώ πρέπει να αναφερθεί ότι έχουν ολοκληρωθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.
Στο νέο κύμα κακοκαιρίας
που αναμένεται να πλήξει την Μαγνησία, ειδικά από το βράδυ της Τετάρτης και μετά, έχουν επενδύσει... όλες τις ελπίδες τους οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου για να λειτουργήσει, αλλά και για να μην κάνουμε άλλη μια χρονιά Χριστούγεννα με κλειστό Χιονοδρομικό.

Οι υπεύθυνοι του Χιονοδρομικού Κέντρου θέλουν για σύμμαχό τους τον άσχημο καιρό, καθώς η μη λειτουργία του την περίοδο των εορτών έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο τόσο στο ίδιο το Κέντρο, όσο και στον γενικότερο τουρισμό του Πηλίου.

Πέρυσι πάντως το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν λειτούργησε μέσα στα Χριστούγεννα, αλλά ο καιρός ευνόησε τη λειτουργία του μέχρι και το Πάσχα, το επισκέφτηκαν συνολικά 11.500 επισκέπτες και στόχος είναι το ρεκόρ αυτό φέτος να σπάσει…

Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις, το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες ετήσιες εργασίες και ειδικότερα ο πιστοποιημένος φορέας της ΕΒΕΤΑΜ ανέλαβε τη συντήρηση και τον έλεγχο και των πέντε αναβατήρων.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συντήρηση στο χώρο και έγιναν χωματουργικά έργα, καθαρισμός των πιστών, έργα του περιβάλλοντος χώρου και αυλάκια στις πίστες για να μπορούν να φεύγουν τα νερά. Ήδη βέβαια λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού και το καταφύγιο και όποιος επιθυμεί μπορεί να τα επισκεφτεί.

Να σημειωθεί ότι και φέτος θα συνεχιστεί η μετακίνηση των χιονοδρόμων με μικρά λεωφορεία που θα δρομολογήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο. Τα λεωφορεία θα είναι σταθμευμένα στον οικισμό Χανίων και από εκεί με τακτά δρομολόγια θα μεταφέρουν δωρεάν τους επισκέπτες στις πίστες και τους αναβατήρες.

Για όλες τις τσέπες
Πάντως το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι προσιτό σε όλες τις τιμές και τις τσέπες. Οι τιμές κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με άλλα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας, ενώ διατίθεται και πλήρης εξοπλισμός.

Τέλος το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου με το που θα ανοίξει θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 9:00 το πρωί έως και τις 4:00 το μεσημέρι, εκτός των ημερών που δεν είναι δυνατή η λειτουργία του λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

πηγή: VolosPress

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια