Ποιοι απεργούν σήμερα


Συλλαλητήριο στις 11 στο Πεδίο του Άρεως

Ποιοι απεργούν σήμεραΣε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ «ενάντια στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών κυβέρνησης και τρόικας».


Τα συνδικάτα διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11 στο πεδίο του Άρεως και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε ο,τι αφορά τα μέσα μεταφοράς, συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τος 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ μετρό και ηλεκτρικός θα εκτελούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού όλο το 24ωρο. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ απεργούν και αύριο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και ο Προαστιακός και το τμήμα του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως αεροδρόμιο.

Με 4ωρη στάση εργασίας συμμετέχουν στην απεργία και οι οδηγοί ταξί, κι έτσι από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι τα οχήματά τους θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία.

Στη γενική απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία και ΕΚΑΒ καθώς απεργούν γιατροί και νοσηλευτές. Όλη την εβδομάδα απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ. Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία.

Συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία τους οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και του Σωματείου Κατωτάτων Πληρωμάτων «Ο Στέφενσον».

Καθηλωμένα θα είναι και τα αεροπλάνα καθώς συμμετέχουν στην κινητοποίηση η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. 
 newsbeast 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια