Διπλό χτύπημα ληστών στην Καβάλα

Διπλό χτύπημα ληστών στην Καβάλα

Οι πρώτοι άπειροι, οι δεύτεροι επαγγελματίες

«Στο κόκκινο» η εγκληματικότητα και στην Καβάλα. Μέσα σε έξι περίπου ώρες, έγινε μία απόπειρα και μία ληστεία στην ίδια περιοχή, στις Κρηνίδες, και μάλιστα η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες δεν ήταν τα ίδια πρόσωπα.

Η αρχή έγινε στις 8:30 το πρωί. Δύο άτομα που φορούσαν κουκούλα και κράνος επιχείρησαν να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Ο ένας έμεινε έξω από το κατάστημα και ο δεύτερος μπήκε μέσα, κρατώντας μία κοντόκανη καραμπίνα, πήγε στο γραφείο του προϊσταμένου και του ζήτησε χρήματα. Ο ληστής, πείστηκε από την απάντηση του προϊσταμένου ότι τα χρήματα που προορίζονταν για τις συντάξεις είχαν ήδη παραδοθεί στους δικαιούχους κι έτσι, αφού έψαξε δύο συρτάρια και δεν βρήκε τίποτα, έφυγε με άδεια χέρια. Ήταν τόσο το άγχος και η απειρία του, που δεν είδε τον σάκο που ήταν μέσα στο γραφείο του προϊσταμένου, και ο οποίος περιείχε συνολικά 300.000 ευρώ!

Λίγες ώρες αργότερα, στις 14:40 το μεσημέρι, τρία άτομα χτύπησαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και πάλι στις Κρηνίδες. Αφού έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία της τράπεζας, εισέβαλαν μέσα κρατώντας αυτόματα όπλα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και άρπαξαν 359.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο που εκείνη την ώρα ήταν ανοικτό. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, που χαρακτηρίζονται ως επαγγελματίες του είδους, είχε κλαπεί τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου από το πάρκινγκ του ΤΕΙ Καβάλας. Μετά τη ληστεία, οι δράστες το εγκατέλειψαν πίσω από πολυκατάστημα, στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την Εθνική Τράπεζα.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια