Θα δούμε άσπρη μέρα!

Θα δούμε άσπρη μέρα!

Έρχονται χιόνια και στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Μπορεί άσπρη μέρα στην οικονομία να κάνουμε χρόνια να δούμε, ο καιρός όμως μας «υπόσχεται» μία ευχάριστη έκπληξη το Σαββατοκύριακο! Σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει δραματικά, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις, ακόμη και στην Αττική. Όπως προβλέπει η ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο θα ντυθούν στα λευκά τα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου!

Την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά της χώρας. Η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και αργότερα της κεντρικής Ελλάδας. Στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Το Σάββατο, στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία, ενώ ισχυρός παγετός αναμένεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται για την Κυριακή. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα παραμείνουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και 7 με 8 μποφόρ στα νοτιοανατολικά. Σε χαμηλά επίπεδα και η θερμοκρασία με ισχυρό παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια