Καμία συμφωνία λέει η ΓΣΕΕ

Καμία συμφωνία λέει η ΓΣΕΕ

Επίσημη διάψευση για τηλεφωνήματα με Κατσέλη


Μετά τον πρόεδρο, Γιάννη Παναγόπουλο, και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μπουζούλας, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε οποιαδήποτε συμφωνία με την υπουργό Εργασίας για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ολόκληρη η ανακοίνωση με τις διευκρινίσεις της ΓΣΕΕ έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση, ενημερώνομαι σήμερα από τον έντυπο ηλεκτρονικό και ΜΜΕ ότι οι "κοινωνικοί εταίροι" κατέληξαν χθες σε συμφωνία με την Υπουργό Εργασίας, ότι συνομολόγησαν για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 12% και πως επίκειται σχετική νομοθετική ρύθμιση. 

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η κ. Κατσέλη συμφώνησε τηλεφωνικά (!) με τους συνδικαλιστικούς φορείς τους οποίους δεν κατάφερε να δει χθες το απόγευμα λόγω της κατάληψης του ΠΑΜΕ στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας. 

Η αλήθεια είναι ότι προσκληθήκαμε , ως ΓΣΕΕ , από την κ. Κατσέλη αλλά δεν καταφέραμε να συναντηθούμε λόγω της κατάληψης. Από ΄κει και πέρα , ούτε συνομίλησα/συνομολόγησα σε συμφωνία μαζί της τηλεφωνικά, ούτε ήταν ποτέ δυνατόν να μιλήσω για τόσο σοβαρά ζητήματα από το τηλέφωνο. Πόσο μάλλον να καταλήξω σε συμφωνία μείωσης των αποδοχών των εργαζόμενων! Ουδέποτε συναντήθηκα με κοινωνικούς φορείς για το ως άνω θέμα.

Αγνοώ από πού εκπορεύεται τέτοιου είδους ενημέρωση, η οποία δεν τιμά το Συνδικαλιστικό Κίνημα, προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, όταν διαχέεται στην ατμόσφαιρα η θέση, πως κυβέρνηση και συνδικάτα συνομολογούν σε μειώσεις μισθών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια