Αναποτελεσματικός και ο νέος επενδυτικός νόμος

Αρνητική κριτική ασκεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, δια του Προέδρου του Νίκου Αγγελόπουλου, στο νέο επενδυτικό νόμο.
 
Κατά την άποψη του ΣΕΤΕ, ο νέος νόμος δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον προηγούμενο (της κ. Κατσέλη), ενώ παρά την σχετική διαφοροποίηση στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων, τελικώς δεν διασφαλίζεται
ο επιδιωκόμενος σκοπός της εξωστρέφειας, με παράλληλη ενίσχυση της απασχόλησης. Με αποτέλεσμα να μην αναμένεται άξια λόγου πρόοδος στον επιδιωκόμενο σκοπό της περιφερειακής σύγκλισης. 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογράμμισε την διαφωνία του με την οριζόντια αντιμετώπιση όλων των τομέων της οικονομίας και τονίζοντας παράλληλα τα προβλήματα της ρευστότητας και την καθυστέρηση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό. 

Ο κ. Αγγελόπουλος επανέλαβε χθες το αίτημά του για την δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού, επισημαίνοντας  ότι δεν είναι βερμπαλιστική διαστροφή των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά μια στρατηγική και ουσιαστική επιλογή. elzoni

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια