Προσοχή, οι απατεώνες έχουν μέθοδο...

Προσοχή, οι απατεώνες έχουν μέθοδο...

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων

Η μέθοδος είναι πια γνωστή και περιστατικά ανθρώπων που εξαπατήθηκαν με τον τρόπο αυτό καταγράφονται κάθε μέρα. Άγνωστος πλησιάζει έναν ηλικιωμένο άνδρα την ώρα που βγαίνει από το σούπερ μάρκετ και του λέει πως είναι ασφαλιστής και έχει συνεννοηθεί με το γιο του για να εισπράξει κάποια χρήματα. 

Ο άτυχος άνδρας δεν υποψιάζεται και είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει το γιο του- όπως νομίζει...- έτσι λέει στον άγνωστο πως δεν έχει χρήματα πάνω του αλλά μπορεί να πάει μέχρι το σπίτι να πάρει το βιβλιάριό του της τράπεζας. Όπως και συμβαίνει...

Ο απατεώνας πηγαίνει με τον πρόθυμο μπαμπά στην τράπεζα και τον περιμένει, δήθεν από διακριτικότητα, απ' έξω. 

Προκειμένου να είναι σίγουρος πως ακόμα κι αν η απάτη του έχει γίνει αντιληπτή δεν θα πιαστεί, αντικαθίσταται από μία γυναίκα, δήθεν συνεργάτιδά του. 

Ο ηλικιωμένος βγαίνει από την τράπεζα, δίνει στη συνεργάτιδα το ποσό και μένει ήσυχος πως η ασφάλεια του γιου του πληρώθηκε. 

Όταν συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί είναι πολύ αργά...

Η οικογένεια καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία, όπου και μαθαίνει πως τέτοια περιστατικά καταγράφονται κάθε μέρα και μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή, κοντά στα Δικαστήρια. Εκ των υστέρων ανακαλύπτει μάλιστα πως είναι όλα πολύ καλά μελετημένα. Ο απατεώνας γνωρίζει- άγνωστο πώς- ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει γιο. Όταν προθυμοποιείται να τον μεταφέρει στην τράπεζα, τον πηγαίνει σε ένα υποκατάστημα λίγο πιο μακριά, ούτως ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο κάποιος υπάλληλος που γνωρίζει το θύμα να υποψιαστεί. Όταν τον αφήνει, παρκάρει το αυτοκίνητό του σε σημείο που δεν καλύπτεται από την κάμερα της τράπεζας και στη συνέχεια ο ίδιος και η συνεργάτιδά του τον περιμένει έξω από την ακτίνα λήψης της κάμερας στην είσοδο του υποκαταστήματος. 

Πιθανότατα όσο διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα πιστεύετε πως είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο και πως το υποψήφιο θύμα θα έπρεπε να είχε πονηρευτεί. Είναι όμως τόσες οι περιπτώσεις που έχουν ήδη καταγγελθεί, τόσες οι διαφορετικές δικαιολογίες που προβάλλουν οι απατεώνες- ασφαλιστικό συμβόλαιο, χρέη στην εφορία, ζήτημα υγείας- , τόσα τα διαφορετικά σημεία που προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους- έξω από το σπίτι, βγαίνοντας από κάποιο κατάστημα- και τόση η αγωνία των γονιών μόλις κάποιος τους λέει πως πρόκειται για θέμα που αφορά το παιδί τους, που αυτό το «αδιανόητο» τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Γι' αυτό, προσοχή!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια