Το ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του 3.036 παράνομες χωματερές


Συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Οικονόμου
Μιλώντας στον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ FM», ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Α΄Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής :

I.                  Το ΠΑΣΟΚ, προ του 2004, δεν είχε καμία οργανωμένη πολιτική για το κλείσιμο των πολλών παράνομων χωματερών σ’ όλη τη Χώρα (Χ.Α.Δ.Α., ήτοι Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων).  Απόδειξη τα πρόστιμα που ήδη πληρώναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση π.χ. για τον Κουρουπητό.  Ειδικότερα:
Α. Το ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του 3.036 παράνομες χωματερές σ’ όλη τη Χώρα.  Και χωρίς καμία σοβαρή προεργασία για το κλείσιμό τους.
Β. Το ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Αττική (Γραμματικό – Κερατέα) κυριολεκτικά στα χαρτιά!  Και εδώ καμία προεργασία.
II.               Η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση και, συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών :

Α. Σχεδίασε και εφάρμοσε αμέσως πλήρες σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.  Και αυτό απέδωσε τα μέγιστα.  Πραγματικά από τις 3.036 χωματερές σε πεντέμισι χρόνια έμειναν, τον Οκτώβριο του 2009, μόνο 466 εκ των οποίων οι 250 σε φάση αποκατάστασης.  Δηλαδή, ουσιαστικά, έμειναν μόνο 216 ενεργές χωματερές.
Β. Στην Αττική έγινε το πρόσθετο «κύτταρο» στη Φυλή, το οποίο έδωσε ανάσα για πάνω από πέντε χρόνια.  Ξεκίνησαν και προχώρησαν ταχύτατα οι εργασίες στο Γραμματικό.  Και τότε όλοι πρέπει να θυμούνται την ανεύθυνη στάση και Βουλευτών του Υπολοίπου Αττικής του ΠΑΣΟΚ στο Γραμματικό βουλευτών που σήμερα μετέχουν στην Κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου.
Μετά τις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ, ως Κυβέρνηση, καρκινοβατεί, κυριολεκτικώς, στο θέμα αυτό.  Κανονικά και με τους ρυθμούς που ακολουθούσε η Νέα Δημοκρατία, οι 216 χωματερές που απέμειναν έπρεπε να έχουν κλείσει μέσα σ’ έξη μήνες.  Τώρα όλα είναι ακόμη  στον αέρα, μετά 15 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου!  Και, φυσικά, είδαμε τα όσα συνέβησαν στην Κερατέα.  Και πώς να μην συμβούν, πώς να μην διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, όταν το ΠΑΣΟΚ με τους Βουλευτές του τους υποσχόταν προεκλογικώς τα πάντα. 
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ πληρώνει, και μάλιστα τοις μετρητοίς, την πολιτική του ανικανότητα και ανευθυνότητα και στον τομέα των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων.   Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικώς μας επιβάλλει πρόστιμα, αυτά θα είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια