Φαρμακοποιοί – κυβέρνηση… 1-0


ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΑΛΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Όπισθεν ολοταχώς έκανε χθες η κυβέρνηση στο θέμα της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. 

Μπροστά στον κίνδυνο να ξεμείνουμε από φάρμακα, βρέθηκε η σολομώντειος λύση, που οδηγεί σε ένα ιδιότυπο άνοιγμα του επαγγέλματος αλά… ελληνικά, δια της… συστεγάσεως! 

Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος και οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι,  συμφώνησαν να συμμετέχουν οι νέοι φαρμακοποιοί σε ήδη υπάρχοντα φαρμακεία – κάτι που προφανώς δεν αποτελεί άνοιγμα πόρτας, αλλά μικρό φεγγίτη (αντικειμενικά και άσχετα από το ποιος έχει τελικά δίκιο). 

Όσο για το ζήτημα του ποσού επιστροφής από τα φαρμακεία στα ασφαλιστικά ταμεία, αυτή συμφωνήθηκε να είναι κλιμακωτή και να μην ισχύσει για τις πρώτες 3.000 ή 4.000 ευρώ – άλλος φεγγίτης κι’ αυτός. 

Οπότε, αφού βρέθηκε «λύση» για τα σημαντικά, ξεκινά νέος γύρος συζητήσεων για το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων για το Σάββατο. Το υπουργείο ζητά να επιτρέπεται η λειτουργία σε όλους, ενώ οι φαρμακοποιοί επιμένουν στη λειτουργία του 20-25% των φαρμακείων κυκλικά με το σύστημα των εφημεριών. 

Οπότε, μπορεί και να ακούσουμε κάποια λύση του τύπου να λειτουργούν τα φαρμακεία τα Σάββατα με την παρουσία των «συστεγαζομένων»…
elzoni.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια