Ξανά στη φυλακή Γιοσάκης - Κεχαγιόγλου

Ξανά στη φυλακή Γιοσάκης - Κεχαγιόγλου

Έξι οι ένοχοι για το «παραδικαστικό»

Ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δύο από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση του «παραδικαστικού κυκλώματος», δείχνοντας το δρόμο της φυλακής και πάλι στον βασικό κατηγορούμενο, αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη. Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και στην καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκη, Αντωνία Ηλία.

Ύστερα από διαδικασία που διήρκεσε περίπου 21 μήνες, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους σήμερα τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, που φέρεται να διέπραξε η Αντωνία Ηλία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και 11 μηνών.

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Στην καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, για την οποία το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές πράξεις, ώστε να μην παραγραφούν, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 80 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και πράξεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Στον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών για πράξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δικαστή και ηθική αυτουργία σε αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

Στην πρώην δικαστή Παναγιώτα Τσέβη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Τέλος, στην πρώην δικαστικό Άννα Κοροβέση επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών για παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στο δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου το ελαφρυντικό της μετά την πράξη καλής συμπεριφοράς, στον αρχιμανδρίτη δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας.

Μεταξύ των 11 αθωωθέντων είναι ο πρώην προϊστάμενος της τριμελούς διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθήνας, Γεράσιμος Διονυσάτος, ο οποίος για κάποιες πράξεις κρίθηκε ομόφωνα και για άλλες κατά πλειοψηφία αθώος, ο πρώην εισαγγελέας Νίκος Αθανασόπουλος και ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή σε όλους τους κατηγορούμενους πλην της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία για την οποία μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη με 10 ευρώ ημερησίως. Στο δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη και στην πρώην πρωτοδίκη Άννα Κοροβέση δόθηκε τριετής αναστολή, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια