Θα πολιορκήσουν το υπ. Παιδείας αύριο

Θα πολιορκήσουν το υπ. Παιδείας αύριο

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί απαιτούν τον άμεσο διορισμό τους

Τρεις χιλιάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε από το Σεπτέμβρη «να βρίσκονται στα σχολεία, παραμένουν αδιόριστοι, με θολές υποσχέσεις ότι ίσως κάποιοι να διοριστούν του χρόνου», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των διοριστέων εκπαιδευτικών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «το υπουργείο Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενο προφανώς τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα από τον πρωτοφανή αριθμό συνταξιοδοτήσεων, αλλά και από τον πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αριθμό προσλήψεων, εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: “Απορρόφηση επιτυχόντων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του αρ. 10 του Ν. 3833/2010”. Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται ότι (...) λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν (συνταξιοδοτήθηκαν) από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ν. π. δ. δ. το τρέχον έτος η κυβέρνηση αποφάσισε εντός του β΄ εξαμήνου του 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα από την 31.12.2009. Το yπουργείο Παιδείας όμως, αρνείται παράνομα να συμπεριλάβει κι εμάς στην παραπάνω εγκύκλιο!».

Εξ αιτίας όλων αυτών αύριο, στις 11:00 το πρωί, οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας τον άμεσο διορισμό τους. Επίσης, μεταξύ άλλων ζητούν κανείς εκπαιδευτικός να μην προσληφθεί με σύμβαση εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια