Η ... δίαιτα της κρίσης θέλει ψωμί-Αυξάνονται οι πωλήσεις λόγω ... μείωσης μισθών!

Ξαφνικά ο Έλληνας μοιάζει να έχει ξεπεράσει το μύθο ότι... παχαίνει και επέστρεψε στο ψωμί.

Μπορεί να έχουν κοπεί μισθοί επιδόματα και δώρα, αλλά ακόμη δεν έχουμε πει το ψωμί-ψωμάκι ή τουλάχιστον φαίνεται ότι προτιμούμε να κόψουμε απ' αλλού παρά το ψωμάκι μας.
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στους φούρνους με μια επιπόλαιη ματιά ίσως μοιάζει περίεργο, έχει ωστόσο

απόλυτα λογική εξήγηση.
Τα έσοδα στους φούρνους έχουν πέσει ως και 70% σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο οι πωλήσεις του ψωμιού αυξάνονται.
Πως γίνεται ένα φούρνος να πουλάει περισσότερο ψωμί αλλά να μειώνονται τα έσοδα; Η απάντηση είναι απλή. Πλέον οι πελάτες έχουν κόψει τα γλυκά, τα παγωτά, τα κουλουράκια και ό,τι άλλο μπορεί να βρει κανείς στους φούρνους-super market (φαινόμενο και αυτό άλλων εποχών) και αγοράζει μόνο το ψωμί του!
Επίσης έχουν κοπεί μαχαίρι οι παραγγελίες απ' έξω. Το φαγητό απ' τα χεράκια του ... ντελιβερά έχει περιοριστεί πολύ, ο Έλληνας έχει επιστρέψει στην κουζίνα και μαγειρεύει για οικονομία και έτσι περνάει πλέον και από το φούρνο.
Επίσης παρατηρείται το φαινόμενο να αυξάνονται οι πελάτες για καφέ και τυρόπιτα στο φούρνο καθώς οι τιμές είναι χαμηλότερες.
Είναι ενδεικτικό ότι πολλοί είναι εκείνοι που άφησαν άλλες δουλειές και καριέρες και άνοπιξαν πρατήριο ψωμιού για πιο... στάνταρ έσοδα.
“Ακόμη και στις χειρότερες δυνατές συνθήκες το τελευταίο πράγμα που θα πεθάνει στη χώρα μας είναι το φαγητό, και ειδικά τα βασικά είδη, όπως το ψωμί. Γι΄ αυτό και αποφάσισα να εγκαταλείψω το real estate και να αποκτήσω ένα πρατήριο Βενέτη στην Κυψέλη” εξηγεί στην εφημερίδα “Το Βήμα” ο κ. Κώστας Ρίζος. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια