ΝΔ: Άκυρη η παραπομπή των τριών για Βατοπέδι

ΝΔ: Άκυρη η παραπομπή των τριών για Βατοπέδι

Δεν προχωρούν όμως σε μομφή κατά του Πετσάλνικου

Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση δίωξης για το Βατοπέδι με νόμιμο τρόπο και πλειοψηφία, υποστηρίζει η ΝΔ καταγγέλλοντας ότι κατά την προχθεσινή ψηφοφορία «υπεκλάπη η ψήφος της Αριστεράς».

Σε συνέντευξη τύπου οι
Κ. Τζαβάρας, Ν. Δένδιας, Ε. Βόζενμπεργκ και Ε. Στυλιανίδης υποστήριξαν ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παραπλανήθηκαν λόγω του ψηφοδελτίου της ονομαστικής ψηφοφορίας που, όπως λένε, ανέγραφε το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία και όχι της απλής απιστίας, υπέρ της οποίας είχαν ταχθεί με το πόρισμά τους.
 .
«Δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για παραπομπή», σχολίασε ο Κ. Τζαβάρας και υποστήριξε ότι το θέμα άπτεται της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ΝΔ διαψεύδει ότι προτίθεται να υποβάλει μομφή εναντίον του Προέδρου της Βουλής. Καλεί αφενός τον κ. Πετσάλνικο «να πράξει τα δέοντα για να διορθωθεί το ζήτημα που ανέκυψε», ωστόσο δεν προχωρά σε αίτημα να επαναληφθεί η ψηφοφορία επικαλούμενοι τυπικό ζήτημα του Κανονισμού της Βουλής.

Ο Ε. Στυλιανίδης υποστήριξε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας χαρακτηρίστηκε και από επιπλέον αδυναμίες, «διότι η ολομέλεια δεν τοποθετήθηκε τελικώς επί του ζητήματος της παραγραφής ή όχι των αδικημάτων, ενώ άλλο ήταν το αρχικό κατηγορητήριο και επί άλλων κατηγοριών έγινε η ψηφοφορία».

Η Ε. Βόζενμπεργκ υποστήριξε ότι δικαιώνεται η απόφαση της ΝΔ να αποχωρήσει από την προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι «διότι η σκευωρία αποδεικνύεται».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια