Ύποπτο δέμα στην είσοδο της Βουλής- Ελεγχόμενη έκρηξη σε παγιδευμένο φάκελο στην Καλλιθέα

Πυροτεχνουργοί ελέγχουν το δέμα στην είσοδο της Βουλής Ο φάκελος  βόμβαστην Καλλιθέα προοριζόταν για την Πρεσβεία της Γαλλίας Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για “αδέσποτα” δέματα Εταιρεία κούριερ στο Μαρκόπουλο έχει ενημερώσει για άλλα τρία ύποπτα δέματα

Άγνωστο παραμένει πως έφτασε το ύποπτο δέμα στη Βουλή. Αν δηλαδή στόχος ήταν το Κοινοβούλιο ή αν όπως στην περίπτωση του δέματος που είχε στόχο τη Χιλιανή Πρεσβεία... κατέληξε εκεί για να εξουδετερωθεί καθώς στο χώρο της Βουλής υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης και εξουδετέρωσης βομβών.

Στο δέμα-βόμβα που οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη στην Καλλιθά ως αποστολέας φαινόταν να είναι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών όμως οι υπάλληλοι της εταιρίας θεώρησαν ύποπτο το φάκελο και ενημέρωσαν της αστυνομία.

Πρόκειται για ένα δέμα το οποίο έφτασε χθες στην Πρεσβεία της Γαλλίας. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας το θεώρησαν ύποπτο και αρνήθηκαν να το παραλάβουν με αποτέλεσμα να επιστραφεί στα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα.

Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει σε τρία τα δέματα-βόμβες που είχαν γαλλικό στόχο. Δύο είχαν αποσταλεί στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και ένας ακόμη “πιάστηκε” μαζί με τους δύο βομβιστές πριν ταχυδρομηθεί με παραλήπτη το Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους στις πρεσβείες της Γαλλίας, της Ολλανδίας και ίσως του Ισραήλ.

Στην περίπτωση της Πρεσβείας της Γαλλίας όλα δείχνουν ότι οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν

Στο Μαρκόπουλο μια εταιρεία κούριερ ενημέρωσε για τρεις ύποπτους φακέλους οι οποίοι όμως έχουν αποστολείς από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των δεμάτων ανέβηκε ήδη στα 14 ενώ φαίνεται ότι βγαίνουν αληθινές οι υποψίες των αστυνομικών για τουλάχιστον άλλα δύο δέματα τα οποία οι τρομοκράτες έχουν ταχυδρομήσει αλλά ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.
newsit.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια