Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ  λίγα 24ωρα πριν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με αφορμή τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Σε δήλωσή του, για το ενδεχόμενο αναβολής, εξ αυτού του λόγου,  του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης τονίζει ότι...
η Ένωση είναι κατηγορηματικά αντίθετη και καλεί κυβέρνηση και κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN, την Τετάρτη, απέκλεισε κατηγορηματικά ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του χρέους και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα δεν θα εκτραπεί από την πορεία δημοσιονομικής προσαρμογής της.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανεβάζει τους τόνους, χαρακτηρίζοντας απόλυτη παράνοια τις απειλές του πρωθυπουργού περί πρόωρων εκλογών. Διερωτήθηκε αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να πάει σε εθνικές εκλογές προκειμένου να δραπετεύσει γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι γι' αυτόν αρνητικό.

"Ο κ. Παπανδρέου δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, το χειρίστηκε άκομψα", είπε σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο τέως πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση στο γραφείο του με μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κατόπιν αιτήματός τους. Αναγνώρισε την προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας "το ίδιο θα έκανα κι εγώ αν είχα βάλει τον πήχη τόσο ψηλά λέγοντας ότι έχω σίγουρες 11 περιφέρειες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς για τη ΝΔ και τι σκέφτεται ο ίδιος να κάνει, είπε πως για εκείνον το βιβλίο αυτό έχει κλείσει. "Αγαπώ το κόμμα μου και την πατρίδα μου και επ' ουδενί δεν θέλω να δώσω την εικόνα ότι υπονομεύω το νέο αρχηγό. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και πρέπει να είναι δυνατό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσω". Τέλος για το πότε θα μιλήσει δημόσια ο κ. Καραμανλής είπε "Κάποτε θα μιλήσω εφ' όλης της ύλης. Είναι όμως ακόμα νωρίς"

"Τον απολογισμό της συμβολής του καθενός μας για τη στήριξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα τον κάνουνε μετά τις εκλογές", δήλωσε μιλώντας στον Α984, ο βουλευτής του κόμματος, Παντελής Οικονόμου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα το θέσει ως θέμα στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος.
"Το πρόβλημα και η ευθύνη για τη μνημονιακή συζήτηση αυτών των τοπικών εκλογών δεν ανήκει στην κυβέρνηση η οποία δε φοβήθηκε να σηκώσει το γάντι που έριξε ο κ. Σαμαράς. Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς είναι λιοντάρι στα εύκολα και λαγός στα δύσκολα", τόνισε επίσης στο σταθμό μας ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Λαμπρινίδης.
"Ο κ. Παπανδρέου δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, το χειρίστηκε άκομψα", είπε σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ο τέως πρωθυπουργό Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση στο γραφείο του με μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κατόπιν αιτήματός τους. Αναγνώρισε την προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας "το ίδιο θα έκανα κι εγώ αν είχα βάλει τον πήχη τόσο ψηλά λέγοντας ότι έχω σίγουρες 11 περιφέρειες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς για τη ΝΔ και τι σκέφτεται ο ίδιος να κάνει, είπε πως για εκείνον το βιβλίο αυτό έχει κλείσει. "Αγαπώ το κόμμα μου και την πατρίδα μου και επ' ουδενί δεν θέλω να δώσω την εικόνα ότι υπονομεύω το νέο αρχηγό. Η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας και πρέπει να είναι δυνατό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσω". Τέλος για το πότε θα μιλήσει δημόσια ο κ. Καραμανλής είπε "Κάποτε θα μιλήσω εφ' όλης της ύλης. Είναι όμως ακόμα νωρίς".

«Το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου  θα δείξει αν ο λαός θεωρεί σωτηρία ή βαρβαρότητα το Μνημόνιο», τόνισε  η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Για στείρα εκβιαστικά μηνύματα έκανε λόγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος την Πέμπτη παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη.
Σε αποδοκιμασία της κυβέρνησης και του μνημονίου κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, και η πιθανή μετατόπιση ημερομηνίας του δεύτερου γύρου, αποτελούν συνταγματική εκτροπή, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84. Εκτίμησε δε ότι από τη στιγμή που η χώρα εισήλθε σε παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας, είναι πολύ δύσκολο για τον πρωθυπουργό να κάνει πίσω.
Δήλωση Ν. Κακλαμάνη
Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη φημολογία περί εθνικών εκλογών ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεχιζόμενη φημολογία εκ μέρους της κυβέρνησης για εθνικές εκλογές το Δεκέμβριο αν δεν ψηφιστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, ευλόγως οδηγεί στη σκέψη για αναβολή των εκλογών (δεύτερη Κυριακή) στις 14 Νοεμβρίου 2010 για την Αυτοδιοίκηση. Η ΚΕΔΚΕ κατηγορηματικά αντιτίθεται σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο που φαλκιδεύει τη βούληση του λαού και οδηγεί την Τ.Α σε περιπέτειες. Καλώ την κυβέρνηση άμεσα, τώρα, να ξεκαθαρίσει τη θέση της όπως και τα υπόλοιπα κόμματα να κάνουν το ίδιο». 
athina984.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια