"Κοκκίνισαν" το ταμπλό δηλώσεις Παπακωνσταντίνου - Εκανε αναδίπλωση μετά τη «βουτιά» των μετοχών

Πρώτα άναψε το... φιτίλι ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο συμμετοχής ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά όταν το Χ.Α. αντέδρασε αρνητικά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιχείρησε... κωλοτούμπα!

Μια φράση του υπουργού Οικονομικών ήταν αρκετή για να προκαλέσει νευρικό κλονισμό στο ΧΑ με αποτέλεσμα ο δείκτης να χτυπήσει κόκκινο!

«Επί της αρχής, κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην

αναδιάρθρωση κρατικών χρεών είναι απολύτως λογική», είπε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια συζήτησης σε τραπεζικό συνέδριο που πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη, μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones Neswires.

Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου στις 16:00 οι τιμές των μετοχών καταγράφουν σημαντικές απώλειες. O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί στις 1.485,11 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,16%.

Μετά την εξέλιξη αυτή ήρθε η αναδίπλωση. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου βρήκαν τον εύκολο στόχο. Επέρριψαν την ευθύνη για την "λανθασμένη" απόδοση των δηλώσεων Παπακωσνατντίνου στον συντάκτη του Dow Jones Newswires.

Ετσι, από τη Φρανκφούρτη ήρθαν νέες δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις οποίες η συζήτηση του ενδεχόμενου αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους δεν θα ήταν εποικοδομητική.

«Αν ανοίξει τώρα συζήτηση, που θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους και μείωση κεφαλαίου (haircut), τότε πιστεύω ότι οι άνθρωποι (σ.σ. που ανοίγουν τη συζήτηση αυτή) υποεκτιμούν τη ζημιά που θα μπορούσε τούτη να προξενήσει. Τη ζημιά προς την ελληνική οικονομία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όλη την παράπλευρη ζημία στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έστελνε ένα απολύτως λανθασμένο μήνυμα. Δεν θα επίλυε κάτι και θα προξενούσε ζημία στις περιφερειακές χώρες», είπε.
 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια