Πέντε δικογραφίες στη Βουλή

Πέντε δικογραφίες στη ΒουλήΟύτε μία ούτε δύο, αλλά πέντε δικογραφίες διαβιβάστηκαν σήμερα στη Βουλή για πολιτικά πρόσωπα. Η μία μάλιστα αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τους τότε πολιτικούς αρχηγούς Γιώργο Παπανδρέου,
Αλέκα Παπαρήγα, Αλέκο Αλαβάνο, Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με το σχετικό διαβιβαστικό σημείωμα, η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν μήνυσης τεσσάρων πολιτών, κατοίκων Αττικής.

Άλλη δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσιο Παπαληγούρα. Μία ακόμα στρέφεται κατά του Ευριπίδη Στυλιανίδη με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Παιδείας, ενώ διαβιβάστηκε και φάκελος που αφορά τον κ. Στυλιανίδη και τον Κ. Χατζηδάκη ως πρώην υπουργούς Μεταφορών και σχηματίστηκε μετά από αναφορά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η δικογραφία αφορά την κατηγορία της απιστίας περί την υπηρεσία και την ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και σχετίζεται με την υποχρέωση των φορτηγών δημόσιας χρήσης να φέρουν ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, οι πρώην υπουργοί ελέγχονται για μη είσπραξη σχετικών προστίμων.

Τέλος, η Βουλή παρέλαβε δικογραφία κατά του πρώην υφυπουργού Άμυνας Κ. Τασούλα, που σχηματίστηκε μετά από μήνυση της Αναστασίας Αθήνη σχετικά με τη στρατολογική κατάσταση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια