Ένα και λίγο ήταν!

Ένα και λίγο ήταν!

Άθλιος ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ δέχτηκε το… πράσινο δώρο κέρδισε 1-0 τον άθλιο Παναθηναϊκό, έστειλε τον Ολυμπιακό στο +4 και πλέον περιμένει το ντέρμπι του Σαββάτου για να ξαναμπεί στην μάχη του τίτλου! Ο Τζιμπούρ από… ασίστ του Σαριέγκι το γκολ της νίκης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρισκάρει και το ίδιο έκανε και χθες, βάζοντας στην αρχική 11άδα τους Νταντόμο και Γκερέιρο! Παράλληλα, διατηρήθηκε...
στο αρχικό σχήμα και ο Λαγός, ο οποίος αγωνιζόταν πιο μπροστά, έχοντας τον Ουρουγουανό πίσω του σαν πλάγιο μπακ. Ο Νίκος Νιόπλιας, από την πλευρά του, δεν έκανε κάποια έκπληξη στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ καθώς στο 4' ο Τζιμπούρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαριέγκι και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Τζόρβα για το 1-0, βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ! Η εξέλιξη αυτή έδωσε στην Ένωση την ψυχολογία που ήθελε και κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρου, καθώς ο Μάκος ήταν εκληκτικός, κατάφερε να κρατήσει εύκολα το 1-0 ως το τέλος του ημιχρόνου καθώς ο Παναθηναϊκός απείλησε μόνο με ένα σουτ του Γκαρσία, που κόντραρε και βρήκε στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Νιόπλιας έβαλε αμέσως τον Καραγκούνη αντί του Σιμάο αλλά η ΑΕΚ συνέχιζε νε ελέγχει την κατάσταση και με τον Τζιμπούρ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, μετά από εκπληκτική κούρσα και σέντρα του Νταντόμο. Οσο περνούσαν τα λεπτά -κι αφού η ΑΕΚ έχασε και τον Μάκο με τραυματισμό- ο Παναθηναϊκός όπως είναι λογικό έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ως στόχο να κρατήσουν το 1-0. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, άγρια ομορφιά και δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος.

Ο Ζιλμπέρτο από κοντά μόνος του αστόχησε και στη συνέχεια ο Λεονάρντο έπιασε ένα δυνατό σουτ και ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Man of the match: Από την ΑΕΚ ήταν πολλοί οι διακριθέντες. Για όσο αγωνίστηκε, καθώς αποχώρησε στο 66', ο Μάκος ήταν συγκλονιστικός, στην καλύτερη του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα. Μάρκαρε, απέφευγε τα λάθη, κάλυπτε χώρους, έτρεχε συνεχώς και παντού.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κατσουράνης, που απλά υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο...

Στο ύψος του: Στάθηκαν πολλοί κιτρινόμαυροι και ειδικά οι Γκερέιρο και Νταντόμο. Στο ντεμπούτο τους για φέτος, σε ένα μεγάλο ντέρμπι, αμφότεροι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδειξαν ότι η ΑΕΚ μπορεί να ποντάρει και σε αυτούς!

Η γκάφα: Την έκανε ο Σαριέγκι στο 4ο λεπτό, με τον τρόπο που... απομάκρυνε την μπάλα.

Το στραγάλι: Απέφυγε τα μεγάλα λάθη ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος απλά εκνεύρισε τους οπαδούς της ΑΕΚ σε κάποιες περιπτώσεις επειδή δεν έβγαζε κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είναι ξανά στη μάχη της κορυφής! Δύο νίκες σε δύο σερί ντέρμπι χωρίς να δεχθεί γκολ, ψυχολογία στα ύψη και συνεχώς κερδίζει παίκτες! Με τόσες απουσίες πριν το ματς, με τον Ντιόπ να μην τα καταφέρνει τελικά και τον Μάκο να αποχωρεί στο 66', η ομάδα του Χιμένεθ πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της και χάρισε μια μεγάλη νίκη στους οπαδούς της, που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Να αποδείξουν ότι έχουν αίμα στις φλέβες τους και όχι νερό, ζήτησε από τους παίκτες του ο Ισπανός προπονητής και το απέδειξαν! Οσο για τον Παναθηναϊκό, έμεινε στο -4 από τον Ολυμπιακό, είναι μόλις στο +1 από την ΑΕΚ και την επόμενη εβδομάδα θέλει μόνο νίκη επί των Πειραιωτών για να μην δει τη σεζόν να οδεύει προς αποτυχία από νωρίς. Με εμφάνιση σαν κι αυτή του ντέρμπι με την Ένωση και ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Νιόπλια θα αποτύχει...
newsbeasr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια