Διαψεύδει η ΜΟΚΑΣ τα δημοσιεύματα για συγκάλυψη του Βατοπεδίου

Διαψεύδει η ΜΟΚΑΣ τα δημοσιεύματα για συγκάλυψη του Βατοπεδίου

Αντιθέτως τονίζει ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές

«Παντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζει η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας όλες τις αναφορές για μη συνεργασία της με τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδος για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Σε σημερινή ανακοίνωση, σχετικά με δημοσίευμα... στον αθηναϊκό και τον κυπριακό τύπο για το θέμα, η ΜΟΚΑΣ αναφέρει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα παρέλαβε μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, αριθμό αιτημάτων από τις ελληνικές Αρχές, για λήψη στοιχείων και μαρτυρικού υλικού, για υποβοήθηση του ανακριτικού έργου που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Η Μονάδα, στη βάση δικαστικών διαταγμάτων, έλαβε μεγάλο αριθμό στοιχείων και εγγράφων σε σχέση με εταιρείες, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα στοιχεία, τα οποία και διαβίβασε στις αρμόδιες Ελληνικές αρχές, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η ΜΟΚΑΣ, μετά από αίτηση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, προχώρησε στην εξασφάλιση διαταγμάτων παγώματος χρηματικών ποσών πέραν των 20 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο.

«Η ΜΟΚΑΣ με λύπη διαπιστώνει ότι, αντί να εκτιμηθεί η συνεργασία που πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, δίδεται εσφαλμένη και αρνητική εικόνα περί του αντιθέτου», καταλήγει η ανακοίνωση.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια